Hoe groei je op instagram in 2024

Geschreven door

Jessin Ben Ammar

Jessin Ben Ammar

Gepubliseerd op

CATREGORIE

Online trends, Branding, Social media

Lees tijd

5 mins

In een recent interview met Colin en Samir heeft Instagram CEO Adam Mosseri waardevolle inzichten gedeeld over de algoritmes van het platform, de inkomstenmogelijkheden voor creators en bedrijven. In deze blog delen we graag een beknoptere versie van het volledige interview. We gaan dieper in op het algoritme van Instagram en hoe je er ten volle gebruik van kan maken in 2024. Nog steeds benieuwd naar het volledige interview? Bekijk het hier 

Wie is Adam Mosseri?

Adam Mosseri is de huidige CEO van Instagram, een rol die hij sinds oktober 2018 op zich neemt. Voorheen was hij verantwoordelijk voor de news feed van Facebook, waar hij een cruciale rol speelde in het ontwikkelen en verbeteren van de algoritmen die bepalen welke content gebruikers te zien krijgen. Mosseri staat bekend om zijn diepe inzicht in social media trends en zijn vermogen om platformen te innoveren in een steeds veranderend digitaal landschap. Onder zijn leiding heeft Instagram aanzienlijke veranderingen ondergaan, waaronder een grotere focus op video-inhoud en creator-monetisatie. Zijn visie richt zich op het bevorderen van een participatieve gebruikerservaring en het ondersteunen van kleinere creators.

Hoe belangrijk zijn video’s op Instagram?

Video Dominantie: Meer dan de helft van de tijd die gebruikers op Instagram doorbrengen, gaat naar videoinhoud. Instagram streeft ernaar om een participatieve ervaring te creëren, waarbij gebruikers worden aangemoedigd om video’s te delen en te bespreken. Dit onderstreept het belang van video’s in de hedendaagse digitale marketingstrategie, een gebied waarin professionele videografie u kan ondersteunen.

Verschuiving van Afbeeldingen naar Video: Instagram heeft zijn focus verlegd van stilstaande beelden naar videoinhoud, aangedreven door AI-gebaseerde aanbevelingen. Dit betekent dat bedrijven die willen groeien op Instagram, moeten investeren in kwalitatieve videoproductie. Authentieke beelden zijn momenteel cruciaal om impact te maken op Instagram.

Hoe krijgen mensen jouw content te zien?

Ongekoppelde Inhoud: Instagram toont nu meer inhoud van profielen die gebruikers niet volgen, vergelijkbaar met TikTok’s “For You” feed, om gebruikers bloot te stellen aan een breder scala aan inhoud. Dit biedt kansen voor merken om nieuwe volgers te bereiken buiten hun directe netwerk.

Evolutie van Algoritmes: Het traditionele Nieuwsfeed-algoritme, dat updates van gevolgde accounts prioriteerde, wordt vervangen door aanbevelingsgestuurde feeds. Dit benadrukt het belang van algoritmisch gunstige inhoud.

Hoe maak je jouw posts succesvol.

Sends als Maatstaf: De belangrijkste maatstaf voor het evalueren van inhoudsprestaties is “sends per reach,” wat aangeeft hoe vaak inhoud met vrienden wordt gedeeld. Dit geeft aan dat inhoud die persoonlijke betrokkenheid aanmoedigt, het meest waardevol is.

Privé Delen: Korte video’s lenen zich beter voor privé delen, wat zorgt voor meer persoonlijke en betrokken interacties. Dit betekent dat bedrijven moeten nadenken over hoe ze korte, krachtige video’s kunnen maken die gebruikers willen delen.

Gezonde Inhoud: Inhoud die met vrienden of in groepschats wordt gedeeld, wordt als gezonder en minder polariserend beschouwd dan inhoud bedoeld voor een breder publiek. Dit is een belangrijke overweging bij het plannen van uw contentstrategie.`

Geld verdienen op Instagram

Monetisatie Strategieën: Instagram verbetert zijn monetisatiesystemen, met focus op zowel lange als korte inhoud, en geeft prioriteit aan kleinere makers die nog niet afhankelijk zijn van andere platforms. Dit biedt kansen voor nieuwe en opkomende makers om een inkomen te genereren.

Geen geluid: Ongeveer de helft van alle video-impressies wordt bekeken zonder geluid, wat van invloed is op hoe makers videoinhoud benaderen. Dit benadrukt het belang van visueel aantrekkelijke video’s die ook zonder geluid effectief zijn.

Makers Boven Uitgevers: Meta geeft de voorkeur aan individuele makers boven institutionele uitgevers, wat een bredere verschuiving in de industrie weerspiegelt. Dit betekent dat authentieke, persoonlijke inhoud een grotere kans heeft om te gedijen.

Breedere Implicaties

Platform Verboden: Mosseri uitte zorgen over de mogelijkheid van meer platformverboden in verschillende regio’s, met TikTok’s situatie in de VS als voorbeeld. Dit kan grote gevolgen hebben voor internationale marketingstrategieën en benadrukt het belang van platformdiversificatie.

Onze bedenkingen

Wij zijn fan van de shift die Instagram heeft gemaakt naar meer video-inhoud, omdat video bedrijven veel meer de kans geeft om uitgebreide informatie te delen op een authentieke en ludieke manier. Video’s zorgen voor meer interactie en betrokkenheid, wat essentieel is voor het opbouwen van een sterke online aanwezigheid. Dat gezegd zijnde, blijft succes behalen op sociale media voor veel bedrijven een grote uitdaging. Bedrijven hebben vaak niet de tijd, middelen of expertise om een effectieve social media strategie te ontwikkelen en uit te voeren.

Daarom zijn wij er om hen te ontzorgen van hun digitale stress en ondersteunen wij hen in het behalen van succes op hun social media kanalen. Met onze uitgebreide diensten op het gebied van content marketing, webdesign en videografie zorgen we ervoor dat bedrijven optimaal profiteren van de mogelijkheden die Instagram en andere platformen bieden.

Snelle navigatie

Andere blogs

Kleuren in branding en design

Van plan om te rebranden? Of ga je starten met een bedrijf en weet je niet goed welke kleuren te gebruiken? Lees dit artikel
4 min reading

Hoe maak je een goede website in 2024 (website checklist)

Een goede website maken is niet zo simpel. Maar met behulp van deze checklist wordt jouw website een valabele tool voor jouw onderneming.
4 min reading

Gratis checklist voor websites

Sta je aan het startpunt van je website-avontuur, maar weet je niet welke weg te bewandelen? Download onze checklist en ontdek alle cruciale elementen voor een bloeiende en vindbare online aanwezigheid!