Gloednieuwe Webshop

Voor Doglife Benelux

De opdracht
De uitdaging
Een gloednieuwe webshop voor doglife benelux

Gebruiksvriendelijk 

Een gebruiksvriendelijke webshop is essentieel als je meer verkoop wilt genereren omdat het een positieve klantervaring biedt. Een website die gemakkelijk te navigeren is, zorgt voor minder frustraties en verhoogt de kans op conversies. Door de klantgemak te verbeteren, kunnen ook loyaliteit en herhaalaankopen toenemen. Daarom kozen we ervoor om op deze peiler te focussen bij het uitbouwen van Doglife hun nieuwe webshop

Focus op sales

Een webshop moet focussen op sales om winst te maken en te groeien. Een gebruikersaccount kan daarbij helpen door de klantgegevens en voorkeuren op te slaan, waardoor het gemakkelijker wordt om terugkerende klanten een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Het kan ook het bestelproces versnellen en vereenvoudigen, waardoor de conversie verhoogt. Bovendien kunnen accounts gebruikt worden om upsell- en cross-sell-mogelijkheden aan te bieden en klantloyaliteit te verhogen door middel van beloningen of kortingen.

Het resultaat?
Een prachtige webhop die meteen zorgt voor nieuwe omzet

De nieuwe webshop van Doglife.be is direct na de lancering een succes gebleken, met nieuwe sales die binnen enkele uren binnenkwamen. De eenvoudige navigatie en intuïtieve interface, uitgebreide productbeschrijvingen en duidelijke foto’s van elk product, en de uitstekende klantenservice hebben bijgedragen aan het succes. Klanten hebben vertrouwen in de webshop en zijn blij met de hoogwaardige producten en service. Dit is nog maar het begin van het succes van de webshop.

Ook nood aan een vernieuwde webshop?

Wat maakt een goede webshop?
Focus op de klant

Een website moet zich altijd richten op de klant en de ervaring op de webshop om verschillende redenen. Ten eerste is de klant de belangrijkste factor voor het succes van een webshop, omdat zij immers degenen zijn die beslissen of ze iets willen kopen of niet. Een positieve ervaring op de webshop kan leiden tot een hogere conversie, terugkerende klanten en positieve mond-tot-mondreclame.

Een webshop kan zich ook onderscheiden van de concurrentie door zich te richten op de klant en de gebruikerservaring. Het creëren van een intuïtieve en eenvoudig te gebruiken website, met snelle laadtijden, goede navigatie en duidelijke productbeschrijvingen, kan ervoor zorgen dat klanten terugkomen en aanbevelingen doen aan anderen. Daarnaast is het belangrijk om te voldoen aan de verwachtingen van de klant op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Het integreren van beveiligingsmaatregelen zoals SSL-certificaten en het bieden van verschillende betaalopties kan bijdragen aan het vertrouwen van de klant in de webshop.

Een aandachtgrijpende homepage

Wanneer klanten op een webshop komen, moeten ze meteen kunnen vinden wat ze zoeken. Daarom zorgen we met behulp van verschillende knippen en triggers voor een gemakkelijke navigatie door de webshop. We implementeerde ook een zoekbalk op de site, zodat mensen meteen kunnen vinden wat ze zoeken.

Webshop met filters

Een product vinden op een webshop is niet altijd even makkelijk, daarom implementeerden we verschillende filters om bezoekers minder keuzestress te geven. 

Een blog pagina voor betere seo

Een blog-pagina zorgt ervoor dat je extra info over je merken/producten op een webshop kan delen. Niet alleen dat, maar het zorgt ook voor een verbeterde seo van de website.

Webdesign | Webshop | Shopbeleving | E-commerce | ux design | ui design